V časopise Camping, Cars & Caravans 3/2010 najdete například:

Podrobný test


Do našeho hledáčku se tentokrát dostal integrovaný obytný automobil Knaus Sport Liner, který má pozvednout značku po nedávných finančních problémech výrobce. Vzhledem ke své ceně se jeví jako zajímavá alternativa pro zájemce o přechod do kategorie integrovaných vozů. Čím je nízká cena vykoupena?

Sezóna


V aktuální sezónní rubrice jsme se zaměřili na nejpoužívanější slevové karty, které můžete používat v evropských kempech a které vám pomohou ušetřit nejedno euro. Připravili jsme také seznam nejkratších tras ke všem evropským mořím, včetně dálničních poplatků a aktuální seznam trajektových linek.

Redakční test


Elektrokola budou jasným hitem nejen letošní sezóny. V redakci jsme proto důkladně otestovali pro karavanisty ideální model skládacího elektrokola Agogs Silver Go. Jsou tato kola v reálném provozu použitelná a vyplatí se do nich investovat?

Rozhovor


Rozhovor a Alešem Zemánkem, zástupcem společnosti Azub Bike o cyklistice vsedě i vleže a o jejím propojení s karavanistickým stylem života.

Příslušenství


Obvyklý výběr praktických a užitečných doplňků pro vaši kempinkovou výbavu a zpříjemnění pobytu ve volné přírodě.

Přehled trhu


Stanové karavany u nás prožívají renesanci a stále více zákazníků je vidí jako ideální dočasný přístřešek pro mnohé venkovní aktivity. Lehké, levné, rychle sestavitelné a snadno skladovatelné stanové přívěsy v našem přehledu trhu.

Technika


Některé turbodiesely Fordu Transit mají jednu špatnou vlastnost – nízký točivý moment se spodním spektru otáček, což řidičům znepříjemňuje rozjezdy nejen s plně naloženým obytným vozem. Naštěstí existují způsoby, jak řídící jednotku vozu upravit k vyššímu výkonu, aniž by to na motoru zanechalo špatné následky.

Výlet na víkend
V tomto čísle navštívíme o víkendu slovenské Galantsko, které jen sto kilometrů od českých hranic nabízí spoustu krásné přírody i termální prameny. A mnohem více. Do Podkrkonoší nás pak přivede hrad Pecka se svým každoročním hudebně-divadelním festivalem, příjemným kempem a řadou turistických atrakcí v blízkém okolí.

Čtenáři na cestách


Náš věrný čtenář Karel Jeřábek vyrazil do míst, kam se ještě mnoho českých karavanistů se svým bydlíkem bojí – do Turecka. O poznatky ze své cesty se rozhodl podělit i s vámi a přináší vám proto rozsáhlý a čtivý cestopis plný zajímavých zkušeností a informací.

Cestování


Na stránkách o cestování se dále podíváme na kempy v okolí maďarského jezera Balaton, které je v posledních letech Čechy neprávem opomíjeno a snaží se je znovu přilákat. Vypravíme se také do Švýcarska, a to očima cestovatelů s obytnými vozy.

Karavan kluby


O své zážitky z Velikonočních srazů se s námi podělí karavanisté z portálu Caravan24, kteří popisují velké setkání v Šiklově mlýně. Nechybí také mozaika dalších příspěvků od českých i slovenských karavan klubů.

+ MIMOŘÁDNÁ PŘÍLOHA
Pro všechny čtenáře, kteří nejsou našimi předplatiteli a neobdrželi od nás v minulém čísle tištěný katalog Kempy v ČR a SR 2010 přinášíme mimořádnou čtrnáctistránkovou přílohu s doporučenými tipy na kempy v České i Slovenské republice a Maďarsku.