Na Stubaiském ledovci můžete lyžovat na kvalitním sněhu až do jara. Letos se tu dává dokonce záruka  na dobré sněhové podmínky, a to o Velikonocích od 16. dubna do 1. května, jinak se hostům vracejí peníze.

Neustift/Stubaital, NG: Dole v údolí už na jaře pomalu taje sníh, ale nahoře, na horách kolem Stubaie, panují výborné podmínky k lyžování i k jízdě na snowboardu. A to se zárukou! Rozhoduje nadmořská výška. Z lyžování až do nadmořské výšky  3.000 metrů můžete mít letos radost i o Velikonocích.

Špičkové sjezdovky nebo vracíme peníze

V největší ledovcové lyžařské oblasti v Rakousku, na  Stubaiském ledovci, se letos rozhodli nabídnout hostům něco úplně zvláštního, co je zaručeně přiláká na jaře na sjezdovky. Vedení této lyžařské oblasti návštěvníkům zaručuje, že se tu bude v době velikonočních prázdnin, od 16.4. do 1.5. 2011, lyžovat až po střední stanici lanovky ve Fernau ve výšce 2.300 metrů. Pokud však nebude v této době možné jezdit na lyžích až ke střední stanici lanovky, bude se hostům na zimní dovolené  vracet 50% z ceny za lyžařský skipas. Lyžaři tedy mají záruku, že tu budou opravdu dobré sněhové podmínky, a když ne, tak mají zaručeno, že dostanou zpátky své peníze!

Zájemci si tedy mohou klidně objednat dovolenou ve Stubaii i po Velikonocích. Paušální nabídka Lyžování na sluníčku zaručuje od 9. května do 5. června 2011 radovánky na lyžích za výborných podmínek: 2, 3 nebo 7 noclehů se snídaní nebo s polopenzí a skipas na Stubaiský ledovec na 2 ½, 3 nebo 6 dní (podle délky pobytu) již od € 135/os.

Celkem 110 kilometrů sjezdovek, slunečné počasí a pohádkové sněhové podmínky zaručují na ledovci ve Stubaii skutečný zážitek při jarním lyžování. Plošina na vrcholu TOP OF TYROL ve výšce 3.210 metrů umožňuje jedinečný výhled na 109 třítisícovek ve Stubaiských Alpách. Novinkou je speciální dalekohled, v jehož zorném poli se u každého zaměřeného vrcholu objeví jeho název.

STUBAITAL –  nejhezčí údolí v Alpách

Údolí Stubaital v Tyrolsku leží jen 20 minut jízdy autem od tyrolského hlavního města Innsbrucku a je optimálně dosažitelné po dálnici na Brenner z Německa, Rakouska, Švýcarska a Itálie. Údolí je 35 kilometrů dlouhé, je obklopeno 80 ledovci a 109 horskými vrcholy nad 3000 metrů a nachází se tu pět hlavních lyžařských středisek Neustift, Fulpmes, Telfes, Mieders a Schönberg.


Stubai nabízí všechno, co velcí i malí potřebují k dokonalé radosti z lyžování. K tomuto závěru dospěl také lyžařský průvodce ADAC 2011. Proto byla údolí Stubaital již podruhé udělena cena ADAC jako „lyžařské oblasti, která je v Alpách nejvstřícnější k rodinám s dětmi“.  Stubaiský ledovec, největší ledovcová lyžařská oblast v Rakousku, byl portálem www.snow-online.de vyznamenán jako vítěz testu v kategorii „jistota kvalitního sněhu“, protože zdejších 110 kilometrů sjezdovek zaručuje lyžování na dostatečném množství kvalitního sněhu od října až do května. Výborně upravené sjezdovky očekávají lyžaře také ve středisku Schlick 2000 ve Fulpmesu, v lyžařské oblasti pro rodiny s dětmi Serlesbahnen u Miedersu nebo v oblasti Elferbergbahn v Neustiftu.

Turistická informační kancelář Tourismusverband Stubai Tirol informuje na svých webových stránkách www.stubai.at o aktuálních nabídkách, termínech a akcích. Vyhledávání ubytování online pomáhá zájemcům najít vhodné ubytování na dovolenou. Dotazy na telefonu: 0043 (0)501881-0, nebo mailem na adrese info@stubai.at. Paušální objednávky přijímá turistická kancelář Stubai Touristik, tel: 0043 (0)501881-171, nebo 172, resp. mailem na adrese stubaitouristik@stubai.at