První letošní číslo časopisu je již v prodeji a nabídne vám opět 84 stran plných aktuálních informací o světě karavaninku a nezávislého cestování.

Testy, novinky, technické informace a návody, cestopisy i sezónní aktivity – to vše v novém čísle. Podrobný obsah naleznete v tomto článku.

V časopise Camping, cars & caravans 1/2011 (leden/únor) najdete například:

Novinky

Volkswagen představil nový kempinkově-užitkový model California Beach se základní kempovací výbavou a nižší cenou. Představíme také několik modulových obytných vestaveb do Volkswagenu Transporter a ukážeme nové značky na českém trhu – PLA a Itineo.

Výstavy

Reportáže z podzimních veletrhů Caravaning Brno a Touristik & Caravaning Lipsko.

Zaujalo nás

Téma kempování a karavaninku se nevyhýbá ani světu počítačů a internetu. Dali jsme pro vás dohromady seznam několika zajímavých her s touto tématikou, které zabaví děti i dospělé.

Zaujalo nás

Reimo slaví 30. výročí od založení. Jak se tento známý výrobce obytných dodávek vyvíjel v čase a co je jeho hlavní výhodou?

Podrobný test

TEC Advantec 543G je účastníkem dalšího podrobného testu. Vůz se zvedací střechou a druhým patrem pro spaní není zcela typický. Jaké má výhody a negativa?

Technika

Ohřívače vody – popis a srovnání elektrických bojlerů, jejich výhody a nevýhody a také návod na opravu ohřívače Truma Therme, poškozeného mrazem.

Technika

Spaní v karavanu – srovnání jednotlivých typů matrací a jejich vliv na zdravý spánek a fyzickou pohodu posádky karavanu. Všechny důležité informace o tom, co dělat, abyste se probouzeli odpočatí a zdraví.

Příslušenství

Nebudě chybět ani souhrn tipů na zimní výbavu pro vaše cestování.

Rozhovor

S Nikolou Kühne, dcerou majitele značky Concorde, o českých zákaznících, o vozech Concorde, jejím vztahu k obytným vozům i o karavaninku ve světě.

Čtenáři na cestách

Čtivý a informacemi nabitý cestopis nás s obytnou vestavbou zavede do francouzské Bretaně. Podíváme se také na rozkvetlý ostrov Madeira.

Cestování

S karavanem na lyže – velká příloha o novinkách v českých i zahraničních lyžařských střediscích, možnostech zimního kempování, doplňcích na hory a dalších lyžařských informacích.