V časopise Camping, Cars & Caravans 6/2009 najdete například:

EXKLUZIVNĚ: Megatest palubních baterií
Podobný test baterií tady ještě nebyl. Do laboratoře jsme odvezli sedm nejoblíbenějších modelů palubních baterií a důkladně je otestovali. Teď se konečně dozvíte, která baterie má jakou životnost, výkon i výhodnost vzhledem ke své ceně.

EXKLUZIVNĚ: 8 stran – Vše o zimním karavaninku
Letní sezóna je pryč a nastává čas karavan zazimovat, nebo jej připravit na zimní provoz. Aby váš mobilní příbytek přečkal nadcházející chladné období v plné síle a bez újmy, připravili jsme pro vás tipy a rady na co nezapomenout a jak karavan na zimu správně přichystat. Daleko raději však budeme, když vás „uhrane“ kouzlo zimního karavaninku.

Aktuálně
Do Česka vstupuje nová značka luxusních obytných automobilů Phoenix. Naše redakce, která přijala pozvání na slavnostní představení této značky v Karlových Varech, se s vámi podělí o všechny důležité informace.

Zaujalo nás
Městská policie v Havířově si pořídila jako svou mobilní služebnu zbrusu nový karavan Hymer. Navštívili jsme ji, zjistili, v čem se policejní karavan liší od toho běžného, a zeptali se, jaké plány s ním strážníci mají.

Caravan Salon
Největší karavanistická akce roku si zaslouží odpovídající pozornost. Na několika stranách vám proto přinášíme ty nejzajímavější informace o nových karavanech, obytných automobilech i příslušenství.

Profitest
Malý a lehký karavan TEC Travelbird 450 se prezentuje jako výhodná koupě. V základu nemá téměř žádnou výbavu, čemuž odpovídá i velmi nízká cena. Jaké jsou slabiny a jaké naopak přednosti tohoto levného přívěsu?

Příslušenství
Ochrana střechy proti kroupám je téma, které žádného karavanistu nezajímá, dokud si jeho karavan neprojde pořádným krupobitím. Na trhu se na ochranu před těmito přírodními živly letos objevily hned dva zajímavé materiály.

Český design
I v České republice může vzniknout zajímavá designová studie karavanu. Například jako diplomová práce na vysoké škole. O originalitě a kvalitě návrhu se přesvědčte v této mimořádné rubrice.

Výlet na víkend
Tentokrát vás zavede do nejkrásnějších lokalit Malé Fatry, mezi nimi na Malý a Velký Rozsutec či Jánošíkovy diery – místa, která znají dobře i čeští turisté. Milovníkům lyžařských sjezdovek přijde jistě vhod seznam zimních středisek v této atraktivní oblasti Slovenska.

Kempy
Karavanisté, kteří Malou Fatru navštěvovali ještě za minulého režimu, pamatují autokemp v Terchové ve Vrátné dolině. Dnes na jeho místě roste buřina. Kempink však zcela nezanikl – na konci 80. let byl přemístěn do sousední obce Belá, části Nižné Kamence.

Cestování
Příroda a nezávislost – k těmto vysněným metám dopomáhala motoristům, tedy i karavanistům, odjakživa kola. Srovnatelně klidné a vzrušující zážitky však poskytuje i voda, respektive plavba na lodi. Přinášíme vám návod pro bezva dovolenou na holandských kanálech, při níž se stanete lodivodem i kapitánem svého plavidla.

Čtenáři na cestách
Jeden z našich čtenářů vyrazil se svým obytným automobilem až do afrického Maroka. Jeho postřehy z cesty, informace o tom, jak to tam chodí s kempováním, a mnoho dalších zajímavých zážitků si můžete přečíst v tomto cestopisu.

Karavan kluby
Na stránkách věnovaných karavan klubům navštívíme tentokrát mezinárodní sraz karavanistů v Polsku, burčákový sraz v autokempu Strážnice, a také setkání majitelů obytných Avií v kempu Baldovec.