V časopise Camping, Cars & Caravans 5/2009 najdete například:

Rady, tipy, nápady
Str. 8
Zajímavé zlepšováky, odpovědi na časté dotazy, kutilská vylepšení a další praktické rady od vás, čtenářů, přináší další díl této pravidelné rubriky.

Zaujalo nás

Str. 10
Truma, největší evropský výrobce topení a vodních ohřívačů pro karavany a obytné automobily slaví v těžkých časech šedesátileté výročí od svého založení. Jak probíhají oslavy a co chystá Truma do dalších let?

Novinky na trhu
Str. 14
Přestavujeme několik novinek obytných automobilů a karavanů, které si výrobci přichystali pro příští sezónu, a které prezentovaly na veletrhu Caravan Salon Düsseldorf. Patří zde například nová modelová řada Carthago E-Line, polointegrované vozy Chausson a Challenger nebo karavan TEC.

Profitest

Str. 20
Eura Mobil Profila 580 LS je dobře vybavená menší alkovna se zimní přípravou a velmi lákavou cenou.  Náš rozsáhlý profitest ukáže, co se výrobci povedlo a kde naopak musel pro udržení nízké zvolit kompromis.

Technika
Str. 30
Solární panely mohou zásadní měrou zvýšit soběstačnost vozu při kempování ve volné přírodě. Jak je správně zvolit, jak spočítat energetickou spotřebu vašeho vozu, jak panely správně namontovat svépomocí a mnohem více napoví tento článek.

Str. 36
Truma Mover je praktický pomocník pro všechny, kteří mají problémy s parkováním karavanu na omezeném místě či ve svahu, nebo chtějí karavan dostat na správné místo bez automobilu. My jsme tohoto parkovacího asistenta namontovali a důkladně otestovali.

Příslušenství
Str. 39
Přídavná zpětná zrcátka jsou jedním z nejdůležitějších bezpečnostních doplňků tažných automobilů pří jízdě s karavanem. Rozhodli jsme se vyzkoušet zrcátka nové značky Milenco a porovnat je se zavedenými modely na našem trhu.

Redakční test
Str. 42
Mobilní telefon Sonim XP3 má být nejodolnějším telefonem na trhu, určeným do nejtěžších podmínek a odolávajícím snad všem druhům poškození. Protože je takový telefon vhodný zejména pro outdoorové použití, tedy i pro karavanink a související aktivity, podrobili jsme mobil důkladnému testu.

Kempy a cestování
Str. 45
Tentokrát se naše redakce vydala podívat, jak se kempuje v pražském Caravan Campu Praha.

Str. 46
Jako místa ideální pro Výlet na víkend jsme v tomto čísle vybrali okolí řeky Dyje na jižní Moravě, slovenské Malé Karpaty a nejznámější památky v jižních Čechách.

Str. 52
Historická města, krásná příroda, příjemné kempy – to vše lze nalézt blízko našich hranic v bavorském Regensburgu a jeho okolí.

Legislativa
Str. 56
Tentokrát jsme se zblízka podívali na to, jak funguje a co vše můžete vyřídit na registru vozidel, zjišťovali jsme, jaká je povinná výbava jízdních kol, pokud s nimi chcete na silnici a jaká jsou legislativní úskalí jízdních kol s přídavným elektrickým nebo spalovacím motorem.

Automobily
Str. 60
Nejoblíbenější vůz v Česku, Škoda Octavia, prošla omlazovací kúrou. Otestovali jsme ji v provedení Combi a s pohonem všech čtyř kol a podívali se na všechny změny v novém modelu.

Karavan kluby a srazy
Str. 62
Národní sraz karavanistů letos proběhl v jihomoravské Lednici pod vedením pořadatelského Caravan clubu Frýdek-Místek. Reportáž prozradí, jaký byl největší letošní sraz v České republice s téměř třemi sty posádek.

Str. 64
Reportáž ze slovenského 41. ročníku RCC a 26. Zdravotnické rally campingu a caravaningu v Národním parku Pieniny.

…a mnoho dalších informací a novinek ze světa kempinku a karavaninku