Nenechte si ujít páteční přednášky na zajímavá a aktuální témata. Známá propagátorka kempování a karavaninku Klára Hájek Velinská připravuje dvě přednášky na téma „Etiketa kempování včera a dnes“ a „Kempování a cestování v Polsku“. Její host Marek Kunc ze skiing-parking-camping pak popovídá o kempování v zimě, které se v Čechách letos velmi rozšířilo. Blok přednášek speciálně připravený pro karavanisty začíná v 15.00 hodin v přednáškovém sále v Hale 2D. Připravte si dotazy a využijte možnost nasát informace před vaší další cestou!

Můžete se těšit na:

15.00 – 15.45 Etiketa kempování včera a dnes – Klára Hájek Velinská (All4Camper.com)

Kempování se opět stává velmi populární formou trávení dovolené v České republice. I proto je třeba si připomenout, jaká pravidla jsou s ním spojená. To samozřejmě platí i pro kempování mimo kempy, které je u nás čím dál víc populární. Pokud chceme zachovat tuto formu kempování, ať už v Čechách nebo v zahraničí, je třeba vědět, kde je možné kempovat a jaká pravidla s sebou kempování na divoko nese. To vše a ještě více se dozvíte na teto přednášce.

16.00 – 16.45 – „Winter camping“ – kempování v zimě karavanem či obytným vozem – Marek Kunc (skiing-parking-camping.com)

Zejména v letošním roce se v České republice projevil vyšší zájem o tuto formu kempování. Karavanisté už nechtějí kempovat jen o hlavní sezóně, chtějí co nejvíce využít celoroční možnost cestování, a to především v zimě, kdy jej mohou spojit s lyžováním. Jak připravit karavan na zimu, kde se dá pohodlně s karavanem stát, či na jaká úskalí se připravit, vám v rámci přednášky a rozhovoru řekne host Kláry Hájek Velinské, Marek Kunc.

17.00 – 17.45 Kempování a cestování v Polsku – Klára Hájek Velinská (All4Camper.com)

Polsko se v posledních letech ukazuje jako ideální destinace pro české kempaře a karavanisty. Důvod je jednoduchý: Poláci nás mají rádi, Polsko nabízí mnoho zajímavostí a výletních cílů, máme k sobě blízko jak historicky, tak jazykově a mají výbornou kuchyni. Víte ale kam v Polsku vyrazit a co na vás čeká? Víte, jak je to v Polsku s kempováním mimo kempy a jaká je úroveň kempů? To vše se dozvíte na této přednášce.