S počátkem listopadu přichází do prodeje i poslední letošní vydání časopisu Camping, Cars & Caravans – listopad/prosinec (6/2018).

DÁRKY PRO ČTENÁŘE:

  • 2x vstupenka na výstavu Caravaning Brno
  • 100 stran – rozšířené vydání Camper & Outdoor zaměřené na obytné vestavby a dodávky

Elektronickou verzi časopisu si můžete koupit ZDE (Floowie) nebo ZDE (Alza Media).

Aktuální stostránkové rozšířené vydání je opravdu nabité informacemi a zajímavými tématy. Níže přinášíme výběr těch hlavních.

Podzim přináší nejen karavanové výstavy, ale také novinky v dopravní legislativě. Rozebereme všechny hlavní změny. Přinášíme také pozvánku na listopadovou výstavu Caravaning Brno a reportáž ze zářijového Caravan Salonu Düsseldorf, který odhalil zajímavé novinky a trendy.

Karavanink se vyvíjí a s ním i podoba obytných vozidel a požadavky zákazníků. Přinášíme vám přehled těch nejdůležitějších karavanových trendů pro příští sezónu. A mění se toho opravdu hodně. Poradíme také, jak vybírat ojetý obytný vůz a jak dobře koupit na výstavě karavanů. Nechybí ani další várka zajímavých novinek na sezónu 2019.

Redakční test – Concorde Compact, se kterým jsme jezdili více než týden. I pouhých 5,4 metru dlouhá dodávka může být plnohodnotným obytným vozem. Více v našem testu.

Srovnávací test – Obytné vestavby Clever Vans, Roadcar a Pössl pochází od jednoho výrobce, a to současného vestavbového giganta Pössl. Jak se mezi sebou liší tyto tři vozidla s podobným technickým základem, ale jinou strategií na trhu?

Alkovna CI Horon 90M patří mezi rozměrné pětimístné obytné vozy určené na cestování i na práci. Představujeme tuto novinku z dílny Caravans Interational s obrovskou zadní garáží.

Sezóna – Zimní karavanink – tradiční materiál, který snad v našem časopise před zimou ani nemůže chybět. Poradíme, jak správně jezdit v zimních podmínkách a na co si dát pozor, co vše je nutné udělat, pokud budete své vozidlo zazimovat – nebo s ním naopak budete kempovat i ve sněhu. Vybrali jsme také zajímavé příslušenství a drobnosti, které by vás mohly v zimě potěšit. A podíváme se i na to, jak se na obytné automobily nasazují sněhové řetězy.

Fiat Ducato vs. Citroen Jumper – tyto dva vozy jsme proti sobě srovnali na testovacím okruhu ve dvou téměř totožných obytných vestavbách. Jsou mezi nimi nějaké rozdíly v hmotnosti, brzdění, komfortu odpružení či hladiny hluku? Naše profesionální testovací aparatura podala přesné výsledky.

V technické části se tentokrát zaměříme na zvuk v obytném automobilu – podíváme se na montáž kvalitních reproduktorů, aktuální nabídku multimediálních přístrojů, poradíme jak dobře vybrat anténu či jak naladit digitální rádio.

V aktuálním přehledu trhu jsme se zaměřili na zimní předstany pro karavany – díky nim si výrazně zvýšíte tepelnou pohodu u karavanu a zvětšíte úložné prostory pro zimní výbavu.

Irsko je krásnou, tajemnou a karavanisty velmi vyhledávanou zemí – také díky tomu, že oba státy na jednom ostrově nejsou odděleny fyzickou hranicí a cestování zde je přívětiví. To se ale po Brexitu může změnit. Jak to vidí místní a jak cestovatelé v této zemi?

O muzeu karavaninku v německém Bad Waldsee jsme již psali. Tentokrát jsme se tam vydali osobně a přinášíme vám tak tip na jedno mimořádně zajímavé odpoledne strávené v Erwin Hymer Muzeu.

Tipy na zemní kempink – Místo s nejvyšší garancí sněhu v německých Alpách – tak je nazýváno okolí ledovce Zugspitze. Tirolské podhůří nabízí 140 km sjezdovek, špičkové běžecké areály a kvalitní kempy. Vybrali jsme pro vás deset nejlepších stání pro karavany v tomto regionu.

…a mnoho dalších zajímavých informací.