Hned po Vánocích vyšlo první letošní vydání časopisu Camping, Cars & Caravans 1/2018 pro měsíce leden a únor. Po mnoha letech nově s upraveným logem časopisu.

Tento rok bychom chtěli v časopise přinést řadu změn, a to především obsahových, rádi bychom se zaměřili více na obytné vestavby a dodávky, které Vás, čtenáře, zajímají mnohem více. Změnou projdou i naše cestopisy či technické rubriky a můžete se těšit i na větší počet stran.

A na co se můžete těšit v aktuálním vydání?

Ve velkém srovnávacím testu se podíváme na tři konkurenty ze segmentu hodnotnějších polointegrovaných obytných automobilů – ty jsou obecně vnímány jako levnější řešení, mohou však uspokojit i náročnější klientelu. V testu to zkusíme ukázat na vozidlech Niesmann+Bischoff, Carthago a Hymer.

Máme za sebou podzimní veletrh Caravaning Brno 2017, který byl nejlepší ve své historii. Vše důležité shrnuje reportáž z výstavy.

Mnozí majitelé vozidel s podvozkem Fiat Ducato možná ani nevědí, jak je jejich vůz zranitelný hackery odposlouchávajícími dálkové zamykání vozidla. V tomto článku popisujeme celou problematiku a přinášíme i řešení!

Vyvinout funkční řešení airbagů u integrovaných vozů není vůbec snadné. Navštívili jsme vývojové centrum Niesmann+Bischoff a ukážeme vám něco ze zákulisí vývoje této zdánlivě jednoduché, a přitom důležité bezpečnostní výbavy.

Fiat přinesl dlouho očekávanou sériovou verzi modelu Ducato s pohonem 4×4 a objednat si jej mohou i karavanisté pro svá vozidla. Přinášíme všechny informace k této velké novince.

V cestovatelské rubrice se s našimi čtenáři vydáme na dovolenou do Dánska.

A přinášíme Vám také tip na krásnou dovolenou jen kousek od Česka – v oblasti Berchtesgadenských Alp.

V časopise dále najdete mnoho aktualit ze světa karavaninku a cestování, reportáž z otevření nové prodejny Morelo, výběr dalších novinek na sezónu 2018, informace o revolučním prototypu obytné vestavby Hymer DuoCar, tipy na termální lázně v Německu a mnoho dalších informací.