Už padesátý ročník vynikajícího veletrhu CMT se v polovině ledna odehraje ve Stuttgartu. Největší expozice cestovního ruchu na světě je výbornou příležitostí, jak si zkrátit zimu a připravit cestovatelské plány na novou sezónu. Nebo vybrat nové obytné vozidlo – na CMT najdete obojí v míře více než vrchovaté. A spoustu dalších témat navíc.

K padesátému výročí si pořadatelé nadělili dárek, který ocení především návštěvníci – další, již desátou výstavní halu. Vše, co patří k cestování a outdoorovým aktivitám se tak bude prezentovat na obří ploše přes 120 tisíc čtverečních metrů. Z toho rovných deset tisíc je vyhrazeno pro karavanink.

Pokud jste tedy nemohli nebo nechtěli jet do Düsseldorfu, CMT je podstatně blíže – a podle nás i lepší volbou. Nabízí totiž karavanistům všechny důležité modely obytných vozidel, jako srpnový Caravan Salon, navíc je však obohacen o nepřebernou nabídku inspirací na cesty. Přes dva tisíce vystavovatelů vás doslova zahrnou nabídkou průvodcovaných cest, ubytování, pojištění, letenek či lodních lístků, půjčoven karavanů, motorek či lodí, prezentací památek, regionů, krajových specialit, horských tras, cyklostezek a všeho dalšího, co si pod pojmem cestovní ruch dokážete představit.

Chcete si na Novém Zélandu půjčit osobní auto se spací vestavbou, naplánovat horské túry a nejzajímavější místa, včetně zařízení letenky? Nebo se přidat k průvodcované cestě s karavanem kolem světa? Ani jedno zde není problém, stejně jako půjčení motorky na putování po Route 66, plavbu kolem zámků na Loiře či sjíždění divokých řek v Mongolsku. Na všechno zde najdete nadšence, zkušené odborníky a zprostředkovatele, často přímo z dané země.

Plných šest hal pak obsadí obytné vozy, vestavby, karavany a kempinkové příslušenství. Nechybí zde žádné významné značky ani novinky, odehraje se zde několik světových premiér a více než dvacet značek zde bude vystavovat poprvé. Vítejte v karavaninkovém ráji!

Mezi doprovodná témata veletrhu budou letos patřit cyklistika, horská turistika, termální lázně,  golf, kitesurfing a paragliding, wellness pobyty a lodní plavby. Právě toto široké spektrum aktivit a tipů, které se tak skvěle doplňují s myšlenkou karavaninku, je hlavním důvodem, proč výstavu CMT doporučuji navštívit a osobně jej považuji za nejlepší karavanistický veletrh vůbec.

HLAVNÍ INFORMACE:
Datum: 13.- 21. ledna 2018
Otevírací doba: 10:00 – 18:00
Vstupné: 15 € (dospělí od 16 let), 12 € (děti, senioři), 20 € (dvoudenní), 32 € (rodinné), slevy při zakoupení on-line
Další služby: stellplatz u výstaviště (21 €/noc), bezplatná školka pro děti (12:00 – 18:00)
Více informací: www.messe-stuttgart.de/cmt/