Hned ve dvou pavilonech se odehraje letošní veletrh Caravaning Brno. Od 9. do 12. listopadu zaplní karavany a obytné vozy tradičně devět tisíc metrů čtverečních v pavilonu P a nově také čtyři tisíce metrů čtverečních v sousedním pavilonu F, kde budou k vidění prémiové značky obytných automobilů. Návštěvníci brněnského výstaviště tak uvidí ještě více modelů od předních dovozců a prodejců.

Pavilon F představí prémiové značky obytných vozů

  • CAMPINGWORLD NEUGEBAUER přiveze značky Carthago a Malibu
  • CARAVAN METROPOL představí značky Niesmann+Bischoff, Bürstner, zcela nově také značku HYMER
  • BLUE RENT doveze vozy značky Concorde, Pössl a Westfalia
  • J. M. Trade – Camping City nabídne značky Pilote, Le Voyageur, Phoenix

Novinky i stálice na trhu

Na největším veletrhu karavanů a obytných vozů ve střední a východní Evropě představí novinky pro nadcházející rok i osvědčené modely vice než 50 významných značek. „Lide se mohou těšit na nejluxusnější modely i úsporné varianty. Jistě si tak vyberou svého favorita,“ informovala manažerka projektu Simona Křečkova.

Ze značek, které do Brna zavítají, jmenovala například Karavan centrum Hykro, Finaso, Adria Karavany Sedlčany, KOV Velim, Caravan Centrum Pardubice, Procamping, Car-Star, Rinen, HV Caravans, Pronto autosalon a další.

Na jaké značky se tedy můžete těšit? Jmenujme alespoň ty nejznámější, jako jsou: Ahorn, Carado, Fendt, Knaus, Weinsberg LMC, Laika, Dethleffs, VANTourer, KRS, City caravans, SUN LIVING, ADRIA, Elnagh, McLouis, Benimar, GiottiLine, Itineo, Eura mobil, XGO, Challenger, Sterckeman a další!

Bohatý výběr příslušenství

Návštěvnici tak v pavilonech neuvidí jen vozy. „Vystavovatele nabídnou také komponenty, příslušenství a vybaveni obytných aut a karavanů,“ sdělila Křečkova. Stranou pozornosti nezůstane ani příslušenství a potřeby pro kempovaní. Kromě tradičního vystavovatele a partnera akce – Asociace kempů – představi sve služby a možnosti ubytovaní také několik zařízeni z Rakouska nebo Italie.

Doprovodný program zaujme nejenom rodiny

Nablýskané karavany a obytné vozy doplní i letos atraktivní doprovodný program. Nejen začátečníkům poradí odbornici na slovo vzatí. O zážitky z cest po celém světě se pak poděli zkušeni karavanisté. Důležitým tématem letošního veletrhu je i bezpečnost. BESIP pro návštěvníky připravil simulátor i takzvané alkoholové brýle, které navozuji pocit opilosti.

„Každý si tak může vyzkoušet, čeho je schopny pod vlivem alkoholu,“ podotkla manažerka veletrhu.

Nově se část programu orientuje i na rodiny s dětmi. Zájemci se tak například dozví, jak správně připoutat dítě v autosedačce.

V letošním roce se můžete těšit také na dvě cestovatelské přednášky Karla Wolfa, který nás zavede až za polární kruh nebo na magický Island. Přednášky se uskuteční v sobotu od 13.00 hodin, v neděli pak již v 11.00 hodin.

Zájemci zaparkují v minicampu

Skalní příznivce karavanů čeká i letos přímo v areálu výstaviště minikemp, kde mohou odstavit svůj obytný vůz, se kterým se na veletrh vydají. A zatímco si budou lidé vybírat nový model karavanu, můžou na akci prodat ten starý. „Na ploše před pavilonem P jsme totiž připravili bazar karavanů,“ sdělila Křečková.

Využijte možnost testovacích jízd

Letošní zajímavou novinkou je také možnost využití testovacích jízd přímo na veletrhu Caravaning Brno. K dispozici budou auta jak s manuální, tak i automatickou převodovkou, integrovaný obytný automobil a vestavba. Testovací jízdy budou probíhat od čtvrtka do soboty v časech od 10.00 – 17.00 a v neděli pak od 10.00 do 15.00. Jízdy si můžete objednat na stánku Campingworld Neugebauer!