Na konci srpna vyšlo nové vydání dvouměsíčníku pro karavanisty a nezávislé cestovatele Camping, Cars & Caravans 5/2017 (září/říjen). Najdete jej tradičně buď ve svých poštovních schránkách, nebo v novinových stáncích.

Časopis můžete zakoupit také v elektronické verzi, a to >>>ZDE<<< (Floowie), nebo >>>ZDE<<< (Alza Media).

Konec léta je u karavaninku již přes padesát let spojen s veletrhem Caravan Salon v Düsseldorfu, kde se představují novinky na sezónu 2017. Všechny informace o tomto největším světovém veletrhu karavaninku přinášíme v obsáhlém článku.

A představujeme také hned několik zajímavých novinek, které si výrobci obytných vozidel připravili na příští rok. Další budou následovat v příštím vydání časopisu.

Velký zájem je mezi našimi čtenáři o témata týkající se zabezpečení vozu. Připravili jsme proto velký materiál obsahující testy a informace o komplexním zabezpečení obytného auta či karavanu – popisujeme zde různé možnosti a výhody elektronických alarmů, detektorů, GPS lokátorů, přídavných zámků a petlic, trezorů, botiček na kolo či zámků na oj karavanu.

V podrobném testu se tentokrát ocitá integrovaný obytný automobil Knaus Van I 650 MEG – čtyřmístný vůz s podélnými samostatnými lůžky vzadu a předním spouštěcím lůžkem má krátký rozvor, díky čemuž je vhodný na častou jízdu i v městském prostředí, zároveň nabízí dobrý komfort i na dlouhých cestách.

Také cestovatelská sekce tohoto vydání je velice hodnotná a nabitá zajímavými destinacemi – jedním z témat je například cesta do Běloruska očima našich čtenářů, kteří se v rámci karavanistického srazu v Minsku vydali i na sever této neokoukané země.

Další z našich čtenářů se vydal tentokrát do oblíbené Skandinávie, a sice jižního a středního Švédska a Norska. Ukáže Vám také, jak lze strávit dva týdny přespáváním v kufru osobního auta.

Německo skrývá kolem svých dálnic mnoho zajímavostí, které by byla škoda přehlédnout. Jednou z nich je technické dvojmuzeum v Sinsheimu a Speyeru, které obsahuje stovky automobilů, letadel, motocyklů, lodě, ponorky, lokomotivy, válečnou techniku i skvosty z kosmického programu. A také stání pro karavany, na němž můžete pohodlně přespat. Více v reportáži!

…v aktuálním vydání časopisu Camping, Cars & Caravans najdete ještě mnoho další zajímavých článků a témat.