CMT foto 1

Perfektní start do nové cestovatelské sezóny přináší vynikající tradiční cestovatelský veletrh CMT ve Stuttgartu. Letos proběhne ve dnech 17. – 25. ledna a pro karavanisty jej vřele doporučujeme, jedná se největší akci zaměřenou na cestování a turistiku na světě.

Letos se navíc výrazně rozroste sekce obytných vozidel a karavanů, podle posledních zpráv si poprvé celou jednu halu zamluvil pro sebe koncern Knaus-Tabbert. Své portfolio tak představí na ploše pěti tisíc metrů. CMT tak opět potvrzuje své výsostné postavení mezi veletrhy před začátkem nové sezóny. Obytná vozidla však návštěvníci najdou ještě v dalších čtyřech halách, chybět nebudou luxusní modely, vestavby ani široká nabídka kempovacího příslušenství. Běžně zde probíhá i řada premiér a prezentací novinek. Mimo samotných karavanů pak bude kladen důraz i na související koníčky, letos pak především na skládací a elektrokola či elektrické koloběžky.

CMT foto 2

V cestovatelské části by se měly letos prezentovat přes dva tisíce vystavovatelů z devadesáti zemí a 360 regionů. Samozřejmostí bude bohatý doprovodný program včetně projekce cestovatelských filmů a soutěží pro celou rodinu. Partnerskými zeměmi jsou letos Seychelské ostrovy a Rumunsko, jako hlavní partner pro karavanink a kempování se bude prezentovat Chorvatsko.

Výstava bude otevřena denně od 10 do 18 hodin. Denní vstupné stojí 13 eur, zlevněné 10 (studenti, děti 6-15 let, důchodci) a rodinné 28 (dva dospělí a děti do 16 let). Děti do 6 let mají vstup zdarma.

Stellplatz bude připraven u brány 1 (Tor 1), noc vyjde na 20 eur a v ceně je zahrnuta elektřina, svoz odpadu a výlevka pro chemické toalety/odpadní nádrž. Rezervace místa není možná. Loni služeb tohoto karavanového městečka využilo přes 1 250 obytných vozidel.

Další informace najdete na www.messe-stuttgart.de/cmt.