Vážení čtenáři, přejeme Vám vše nejlepší do nového roku a rádi bychom Vám jeho začátek zpříjemnili novým vydáním časopisu Camping, Cars & Caravans 1/2015 (leden/únor), které vychází 7. ledna. V elektronické podobě je časopis dostupný již nyní.

2015_1_titulka

V prvním letošním čísle najdete například novou rubriku Retro, ve které budeme pravidelně recenzovat historickou karavanistickou literaturu. Začínáme hned s legendární knihou Abeceda karavaningu!

Přinášíme také reportáže z podzimních veletrhů Caravaning Brno a Touristik & Caravanning Lipsko. Do praktického testu jsme vzali velkou alkovnu Rimor Katamarano Sound a velkým podrobným testem prošel nový karavan Dethleffs C´Trend.

V rubrice Z druhé ruky jsme se podívali na to, jak vybírat ojeté obytné dodávky a prohlédli osm let starý Pössl 2Win, abychom ukázali, na co se při výběru takového vozu zaměřit. Techniku doplňuje také článek z německé firmy, která umí legálně navyšovat počet míst k sezení v jakémkoli obytném automobilu.

Sezóna vám napoví, jak správně používat obytné vozidlo v zimě – jak správně topit a větrat, co před jízdou ošetřit, jak v zimě kempovat v obytné dodávce i jaké vhodné příslušenství na zimu vybrat.

Podíváme se také do Alp, kde jsme pro vás vybrali deset nejlepších zimních kempů. V cestovatelské části se vydáme s obytným veteránem na dlouhou cestu přes Finsko a Norsko do severního Ruska (1. díl), s našimi čtenáři se pak podíváme do jižní Anglie a Walesu. Pokračuje také naše rubrika S obytným autem kolem světa, tentokrát dílem z Barmy, Thajska a Laosu.