TC-260x260px

Dnes, tj. ve středu 19. listopadu, začíná tradiční veletrh Touristik & Caravanning International v Lipsku. Veletrh potrvá do neděle 23. listopadu. Otevřeno je denně od 10 do 18 hodin.

20131124_tms_tc_leipzig_8699

Vystavovat letos bude přes tisíc vystavovatelů z oborů turistiky a cestování po celém světě, karavaninku, kempování a cyklistiky. Samostatné menší expozice budou věnovány také zdravému životnímu stylu a zdravé výživě. Chybět nebude ani kino s projekcí cestopisných filmů a dokumentů.

20131124_tms_tc_leipzig_8771

Partnerskými městy, které zde budou prezentovat svůj turistický potenciál, jsou letos německý Wurzen a česká Plzeň.

K vidění budou expozice výrobců i prodejců obytných automobilů, karavanů a kempinkového vybavení, připraveno je i několik světových či národních premiér a novinek. Ze značek by měly být přítomny například VW, Bresler, Tischer, Trigano, Pössl, Adria, Rapido, Fendt, Clever, Hymer und Eriba, Laika, Miller, Giottiline, Chausson, Sterckemann, Knaus, Itineo, Sun Living, Karmann, Westfalia, Phoenix, Vantourer, XGO, Opel, Ford, Reimo nebo Hobby.

20131120_tms_tc_leipzig_5367

Celá hala č. 3 bude vyhrazena kempinkovému a karavanovému vybavení, stanům, prezentací kempů a karavanových stání.

Zastoupena bude i karavanová technika – své výrobky zde představí například Thule, Fiamma, Dorema, Brand, Westfield, Dukdalf, Dometic nebo Megasat, AL-KO či Knott.

TC2014-mapa

(Klikněte pro zvětšení)

Vstupenky

Jednodenní vstupné stojí 9,50 €, dvoudenní 14 €, snížené vstupné (studenti, nezaměstnaní, tělesně postižení) stojí 8,50 €, senioři zaplatí 7,50 € (platí pouze ve čtvrtek!). Rodinné vstupné pro dva rodiče a neomezený počet dětí do 18 let stojí 5,50 €/osobu. Děti do 6 let mají vstup zdarma.

Parkování karavanů

Pokud přijedete vlastním obytným vozem nebo s karavanem, můžete využít karavanové stání, které se nachází přímo u haly č. 4. Stání je vybaveno elektrickými přípojkami, výlevkou odpadu, vodou, WC a sprchami.

Místo je dostatečně velké, není potřeba rezervace. Platí se v hotovosti na místě. Telefon pro případ potřeby je +49 (0) 341 678 7203.

Další informace najdete na stránkách www.touristikundcaravaning.de