Právě vyšlo nové letní vydání časopisu Camping, Cars & Caravans na měsíce červenec/srpen. Vedle modernějšího grafického zpracování přináší jako vždy mnoho zajímavých článků a cestopisů.

Zajeli jsme se například podívat na výrobní linku, kde vzniká obytná dodávka VW California. Přinášíme reportáž z amerického srazu Vannerů – zvláštní komunity lidí, kteří žijí ve svých upravených dodávkách. Pro rozhovor jsme zajeli do Blanska za Pavlem Pekem, opravářem karavanů s mezinárodními zkušenostmi. Podrobný test se tentokrát zaměřil na legendární malý karavan Eriba Touring.

(Klikáním na růžky stran můžete prolistovat náhled celého časopisu. Kliknutím kdekoli na stránce se v plném rozlišení zobrazí několik vybraných stran.)

V technické části se podíváme na to, jak zamezit, aby do motorů Fiat Ducato tekla dešťová voda a ve velkém srovnávacím testu poradíme, jaké nádobí zvolit pro Vaše cesty. Nechybí samozřejmě tipy na příslušenství a doplňky. Poradíme Vám jaké kolo či elektrokolo si zvolit do karavanu a výlety kolem kempu.

V cestovatelské části se zaměříme na kvalitní kempy v blízkosti hlavních evropských dálnic v Německu, Francii, Španělsku, Itálii a Chorvatsku, abyste nemuseli nocovat na odpočívadlech. Pro víkendové výlety Vám přinášíme seznam otevřených jeskyní v Česku.

Rubrika Čtenáři na cestách tentokrát obsahuje krásný cestopis manželů Chválových, který Vás přes Alpské průsmyky s unikátními památkami a scenériemi zavede až do Itálie. Neméně zajímavá pak je dobrodružná výprava Obytným vozem kolem světa za 700 dní, kterou podniká německá skupina karavanistů s 25 posádkami.

…a mnohem více v aktuálním Camping, Cars & Caravans.