Nadcházející již 5. ročník výstavy LODĚ NA VODĚ bude mezinárodním svátkem všech milovníků lodí, lodních sportů a nově též karavanů. Od 17. do 21. dubna 2013 se uskuteční na výstavní ploše na nábřežích i na vodní hladině řeky Vltavy mezi Železničním a Palackého mostem.

Podobně jako v Janově, Barceloně, Cannes, Helsinkách či Hamburku se tak i centrum Prahy promění na pět dnů v rozsáhlou marinu hostící lodě všech typů a velikostí. K vidění bude spousta novinek domácí i zahraniční produkce. Nebude chybět ani bohatý a atraktivní doprovodný program.

Od kánoí přes závodní kluzáky až po luxusní jachty – to jsou letošní LODĚ  NA VODĚ

Připomeňme, že vzestupná tendence trhu lodí a stále rostoucí poptávka české veřejnosti o pobyt a sportovní vyžití na vodních hladinách, ať už na domácích či na moři, přilákaly v roce 2012 na výstavu téměř 15 000 návštěvníků. Zaznamenán byl i větší zájem vystavovatelů, což nás přimělo letos opět rozšířit výstavní plochu na obou nábřežích.

Letos se na výstavní ploše o velikosti18 000 m2 představí více jak 120 vystavovatelů.

Na nábřeží a vodní hladině řeky Vltavy budou k vidění nejnovější modely lodí, od malých sportovních člunů až po velké námořní plachetnice a luxusní motorové jachty. Velkým lákadlem pro návštěvníky bude možnost nejen si vystavené exponáty prohlédnout, ale některé dokonce i vyzkoušet.

Lodě a karavany opět spolu

Veletrh karavanů nazvaný KARAVANY V PRAZE byl samostatně připravován již v roce 2011. Přestože byl v souběhu s výstavou Lodě na vodě, nepodařilo se tyto výstavy propojit, což bylo na škodu jak pro návštěvníky, tak i pro vystavovatele.

Dlouholetá zkušenost prokazuje, že lodě a karavany k sobě patří. Napomohla k rozhodnutí organizátora připravit jednu z hlavních novinek nadcházejícího ročníku, a to výstavu Karavany v Praze. Ta bude realizována tentokrát v přímém propojení s výstavou LODĚ NA VODĚ.

Vystavovat zde budou nejen výrobci, dovozci obytných vozů, obytných přívěsů a mobilních domů, ale budou zde k vidění i komponenty, příslušenství a vybavení pro karavany a kempování.

Výstavu podpoří besedy zaměřené na bezpečné cestování, pojištění karavanů, asistenční služby, plánování tras apod. Organizátor se netají očekáváním, že se výstava KARAVANY V PRAZE stane do budoucna plnohodnotným partnerem výstavy LODĚ NA VODĚ.

Propojení obou břehů bude stejně jako v loňském roce zajištěno přívozy, což zajisté přispěje ke snazší dostupnosti výstavy a její atraktivity.

Podrobné informace jsou k dispozici na http://www.lodenavode.cz

Doprovodný program

Nedílnou součástí výstavy je atraktivní doprovodný program, který pomáhá připravit patron celé akce, jachtař David Křížek. Program bude probíhat na břehu i na řece a připraveny jsou odborné přednášky, besedy, závody, exhibice, přehlídky, autogramiády. Každý den budou probíhat soutěže o atraktivní ceny.

Na výstavě bude mimo jiné autogramiáda mořeplavce a spisovatele Rudolfa Krautschneidera.

A bude toho mnohem více…

Katamarány, dračí lodě i superrychlé kluzáky

Na vodní hladině Vltavy mezi Železničním a Palackého mostem se opět uskuteční absolutně největší jachtařská událost v České republice – závod extrémních katamaránů třídy Tornádo. Představí se zde naši nejúspěšnější jachtaři v čele s nejznámějším Davidem Křížkem. Velmi atraktivní budou také jízdy dračích lodí, kterých se budou moci účastnit i vybraní návštěvníci výstavy. Pro návštěvníky bude jistě zajímavé sledovat exhibice osmiveslic, rekreačních motorových člunů, vodních skútrů a vznášedel. Lahůdkou pro milovníky vodních sportů bude připravované premiérové představení takzvaných formulí na vodě – kluzáků kategorie „0“ s maximální rychlostí blížící se 200 km/hod.

Výstava a dobrý skutek

V rámci minulého ročníku výstavy Lodě na vodě se poprvé uskutečnila dražba, která přinesla výtěžek 70 192 korun, a pomohla tak zdravotně postiženým dvojčátkům. Akce se uskutečnila s podporou hlavního města a pod záštitou radní hl. m. Prahy Heleny Chudomelové.

Finanční prostředky byly získány v dražbě za předměty věnované známými osobnostmi. Od současného nejlepšího českého jachtaře Davida Křížka, to byla jachtařská bunda, od fotografky Martiny Barnetové fotoobraz z jachtařského prostředí, od Lucie Křížkové (Váchové) diamantový šperk a od Tomáše Berdycha tenisová raketa. Získané peníze putovaly na pomoc jedenáctiměsíčním dvojčátkům Šarlotce a Esterce, kterým vrozená svalová atrofie neumožňuje pohyb bez speciálně upraveného zdravotního kočárku. Díky iniciativě organizátora výstavy Lodě na vodě Promotýmu Praha a štědrým dražitelům, mohl Dobrý skutek speciální kočárek mamince dvojčátek po výstavě předat.

Pro 5. ročník připravujeme kromě benefiční dražby ještě několik veřejných sbírek, které budou probíhat na webových stránkách www.lodenavode.cz , ale i přímo na výstavě.

Lodě, karavany, letadla a další hračky pro velké i malé kluky

Na základě přání návštěvníků 4. ročníku výstavy LODĚ NA VODĚ jsme připravili  řadu doprovodných programů zaměřených na mladé skippery. Návštěvníci si budou moci většinu prezentovaných činností sami vyzkoušet. Od řízení RC modelů přes testy na výukových trenažérech až po ovládání motorových člunů a juniorských plachetnic.

Prodloužený termín, rozšířená nomenklatura o karavany a řada dalších připravovaných lákadel to vše by mělo přispět k proměně výstavy v mezinárodní svátek všech milovníků lodí, lodních sportů a nově též karavaningu.

Módní přehlídky. Společnost Royal trust, obohatí doprovodný programu výstavy atraktivními módními přehlídkami. Návštěvníci se mohou těšit na modely značky Veba, která je tradičním českým výrobcem bavlněných tkanin. Veba představí kolekci luxusních damašků a luxusní froté župany a osušky značky Veba Home Textile v módních trendech pro rok 2013. Představí také unikátní patentovanou novinku – funkční froté výrobky PROWELL. Dále Litex, přední český výrobce, přiblíží svou kolekci plavek a sportovního oblečení. Litex trvale dbá o vysokou kvalitu výrobků a zároveň sleduje i aktuální módní trendy. Jednotlivé modely budou na vodě i na souši prezentovat krásné dívky studia MODEL MAKERS, které doplní Martin Gardavský, který byl v roce 2011 vyhlášen druhým nejkrásnějším mužem planety.

Nenechte si ujít…..

Řídili jste někdy motorovou jachtu? Díky cestovní kanceláři Dutch Master se může stát Váš sen skutečností již na letošní výstavě Lodě na vodě & Karavany v Praze. Třináctimetrovou loď Explorer bude provozovat společnost Skippers Club by Dutch Masters.

Jak funguje vznášedlo? Odpověď na tuto a další otázky okolo tohoto u nás zatím neobvyklého vozidla nabídne prezentace vznášedel přímo na výstavě.

Co také na výstavě bude…..

Firma MARINE s.r.o. představí:

Pracovní čluny FASTER Čluny se značkou FASTER tvoří špičku mezi pracovními loděmi. Tyto čluny pomáhají a používají se po celém světě. Možnosti jejich využití jsou nepřeberné a další se otevírají spolu s novými technologiemi i technickou výbavou.

Ponton Sunchaser, stylovou cestovní loď, vhodnou též na párty s přáteli stejně jako na rybaření. Elegantní, moderní a komfortní loď s hliníkovými plováky, pro turistickou a rekreační plavbu Perfektní zpracování, design a vysoká kvalita použitých materiálů. Prostornost, stabilita, komfort, pohodlí, vybavení, design – prostě exkluzivní pohoda. Bohaté možnosti dalšího dovybavení.

Společnost Marine4U je distributorem špičkového programu MaxSea uznávaném profesionály jako vrchol používaný pro navigaci. Tuto super novinku si můžete vyzkoušet na jejich stánku.

ČLUN PRO MLADÉ. Summerfun 365 je nově vyvinutý člun norské firmy Hasle, tradičního výrobce mořských kajaků a člunů. Kvalitní konstrukce, materiál polyethylen a vysoká kvalita zpracování zaručují dostatečnou pevnost a bezpečnost na vodě.

Novinka – Stingray – OUTBOARD

Americké lodě značky Stingray budou na letošní výstavě tradičně zastoupeny společností BOATSERVICE, která mimo jiné vystaví úspěšnou novinku – Stingray 204LR. Jedná se o modelovou řadu s přívěsnými motory.

Model  204LR s přívěsným motorem 100HP až 150HP  je odvozena od osvědčeného modelu 208LR sportovního Bowrideru. Nízká hmotnost, vynikající ovladatelnost a velmi pohodlná manipulace to vše dělá z modelu 204LR  vynikající člun s velmi atraktivní cenou.  Základní verze je velmi funkční  pro sportovní vyžití na vodě. Se speciální nabídkou přichází model 191LX „vybavení pro rybáře“ (rybářská židle, úložné prostory na háčky, olůvka, návnady, držáky prutů…) je 191 LX ideální loď pro ty co rádi rybaří.

Firma BOATSERVICE

Zve na prohlídku lodí značky STINGRAY. K vidění u nás jsou modely  Bowrider 195LS,  Outboard 204LR, Caddy 208 CR, Caddy  225CR, Caddy 235CR a Cruiser 250CS.

Lodě STINGRAY se vyznačují vynikajícími jízdními vlastnostmi a ekonomikou provozu díky patentovanému tvaru dna „ZP Hull“.  Uspořádání lodí je konstruováno s ohledem na maximální využití prostoru člunu a pohodlí posádky na lodi.

Více informací o novinkách najdete na www.lodenavode.cz

Termín

17. – 21. dubna 2013

Místo

Rašínovo nábřeží, Praha 2 a Hořejší nábřeží, Praha 5 – nábřeží mezi Železničním a Palackého mostem

Počet vystavovatelů: 122

Zastoupené země: Česká republika, Maďarsko, Polsko, Slovensko, Španělsko

Výstavní plocha : 18 000 m2

Otevírací doba:

středa 17. dubna   10.00 – 19.00 hod.

čtvrtek 18. dubna  10.00 – 19.00 hod.

pátek 19. dubna    10.00 – 19.00 hod.

sobota 20. dubna    9.00 – 19.00 hod.

neděle 21. dubna    9.00 – 17.00 hod.

Ceny vstupenek:

Středa, čtvrtek a pátek                          200,- Kč

Sobota a neděle                                   150,- Kč

Rodinné (2 dospělí + 2 děti do 12 let)     350,- Kč

ZTP + studenti                                     100,- Kč

Doprava:

Tramvaje

č. 4, 7, 10, 14, 16 – zastávka Zborovská

č. 6, 12, 14, 20 – zastávka Na Knížecí

č. 4, 6, 7, 9, 10, 12, 14, 16, 20 – zastávka Anděl

č. 3, 4, 6, 7, 10, 16, 17 – zastávka Palackého náměstí anebo Výtoň

Metro

Trasa B – zastávka Anděl

Trasa B – zastávka Karlovo náměstí – výstup Palackého náměstí

Autobus

Zastávka Anděl – 130, 167, 191

Zastávka Na Knížecí – 120, 137, 167, 191, 197, 231

Vlak

Zastávka Smíchovské nádraží

Parkování

Centrum Nový Smíchov – parkování po – pá  3 hodiny zdarma, so – ne  5 hodin zdarma

Parkoviště P+R dle ceníku – více info zde www.tsk-praha.cz

Přehled záchytných parkovišť P+R

www.tsk-praha.cz/web/doprava/parkovistePRstav/prmapa