V sobotu 25. srpna (24. srpna pro odborníky a média) začíná v Düsseldorfu karavanistická akce roku – veletrh Caravan Salon. Výstava potrvá až do neděle 2. září. Největší akce tohoto druhu na světě letos představí 570 vystavovatelů z 25 zemí, kteří zde budou prezentovat přes 1 800 obytných vozidel a karavanů. Celkem zde bude k vidění těžko uvěřitelných 120 značek obytných vozidel. Všechny haly jsou zaplněny do posledního místa.

>>> Seznam všech vystavovatelů a jejich umístění <<<

Návštěvníci ve výstavních halách najdou vše, na co si lze v tomto oboru vzpomenout: obytný automobily, karavany, základní vozidla a podvozky, příslušenství a doplňky, vnitřní díly a nábytek, stany, předstany a markýzy, mobilní domy i tipy na kempy a zajímavé destinace.

Trendy letošního roku jsou zaměřeny na snižování hmotnosti a používání nových materiálů, důraz na ekologii a ekonomičnost provozu, snižování energetické náročnosti a spotřeby či hybridní technologie.

Veletrh jako akce pro celou rodinu – tím je Düsseldorf známý již léta. Nabídne proto i letos zábavu mužům, ženám i dětem. chybět nebude například kino Dream Tour Cinema, které bude promítat zajímavé cestovatelské filmy i s komentáři a diskusí cestovatelů, pro děti budou přichystány zábavné koutky a samozřejmostí je i letos doprovodná výstava historických karavanů a automobilů.

TourNatur, souběžný veletrh turistiky a outdooru, bude probíhat od 31. srpna do 2. září (vstupné na něj je v ceně vstupenky na Caravan Salon) a představí moderní oblečení, boty a další vybavení pro venkovní aktivity, turistiku a trekking. K tomu patří i 5 000 tipů na zajímavá turistická místa.

>>> Stáhněte si mapu výstaviště v PDF <<<

OTEVÍRACÍ DOBA:

25. srpna (sobota) – 2. září (neděle): denně 10:00 – 18:00

VSTUPNÉ:
1 den 13 eur
2 dny 20 eur
Žáci a studenti 9 eur
Děti 6-12 let 5 eur
Vstup na veletrh TOUR NATUR (31. 8. – 2. 9.) V ceně vstupenky

>>> E-SHOP s možností zakoupení vstupenky předem <<<

KARAVANOVÉ MĚSTEČKO (asi 2 000 míst):

Městečko bude otevřeno od 20. srpna do 3. září, denně 7:00 – 21:00. Jeho součástí je malý obchod se základním vybavením a potravinami, stanice na výměnu plynových lahví (5 a 11 kg), výlevka odpadu, kontejnery na tříděný odpad a velký stan s denním hudebním programem.

Do městečka nebude po 22. hodině povolen vjezd motorovým vozidlům.

Automatické stojánky pro vyprázdnění odpadních nádrží a WC a doplnění pitné vody budou v provozu denně od 8:00 do 21:00.

Düsseldorf Exhibition Centre, Car park P1

Parkovací místo s elektřinou (omezený počet 800 míst): 22 eur
Parkovací místo bez elektřiny (1 200 míst): 15 eur

V případě zaplnění městečka je možné využít tři nejbližší kempy v okolí:

Lörick campgrounds,
Niederkasseler Deich 305
(phone: +49 (0)211/591-401),

„Rheincamping Meerbusch“
campgrounds in Meerbusch-Langst,
Zur Rheinfähre 21
(phone: +49 (0)2150/911-817)

Unterbacher See Nord campgrounds,
Rathenbergstraße (phone: +49 (0)211/899-2038).

Doporučené trasy na veletrh

Výstaviště vydalo elektronickou brožuru s doporučenými trasami z různých výchozích míst. Tyto trasy vedou přes turisticky zajímavá místa a mohou vám zpříjemnit cestu. Brožuru v PDF si můžete stáhnout
>>>ZDE <<<

Aplikace do mobilu

K veletrhu Caravan Salon Düsseldorf letos byla vytvořena také speciální mobilní aplikace pro telefony s operačním systémem iOS a Android, kterou si můžete nainstalovat zdarma. Aplikace obsahuje podrobnou mapu výstavních hal s rozmístěním jednotlivých firem, vyhledávání v databázi vystavovatelů, kontakty, novinky a zprávy z veletrhu, tiskové zprávy vystavovatelů, plánovač trasy na výstaviště a další funkce. Aplikace vyžaduje operační systém iOS ve verzi 4.3 a vyšší nebo Android ve verzi 2.2 a vyšší.

ZDE SI MŮŽETE APLIKACI ZDARMA STÁHNOUT:

>>> Verze pro iOS (4.3 a vyšší)

>>> Verze pro ANDROID (2.2 a vyšší)