Katalog francouzských karavanových stání France Passion se letos dočkal již 19. ročníku. Zajímavý koncept určitě zaujme nejednoho cestovatele, toužícího po klidných místech na nocování.

France Passion totiž funguje „tak trošku jinak“. Francouzští farmáři, pěstitelé ovoce či vína, chovatelé dobytka a podobní nabízejí karavanistům k přenocování zdarma svůj pozemek a určité zázemí. Za to očekávají, že si u nich nakoupíte jejich domácí produkt – víno, ovoce a zeleninu, vejce, sýry, mléko, med, paštiku a další výrobky. Není to ale podmínkou.

Jediným omezením je délka parkování do 24 hodin. Na tato místa můžete přijet celoročně a jsou ideální k poznání místní mentality, seznámení se se zdejšími lidmi a pochopení života v daném regionu. Není zvykem, aby na parkovacích místech byla k dispozici elektrická přípojka nebo výlevky, proto je lepší, pokud je vůz po tuto dobu soběstačný. Zájemci musí také vlastnit brožuru France Passion pro daný rok.

France Passion je založen na vzájemné toleranci, poznávání venkova a přátelském přístupu. Odměnou za to je velký počet míst po celé Francii, v klidných přírodních lokalitách.

Vydání na rok 2011 obsahuje vedle identifikační karty celkem 1 600 bezplatných míst po celé Francii, nechybí 20 přehledných map. Brožura je platná od března 2011 do Velikonoc 2012. Pořídit si ji můžete na adrese www.france-passion.com za cenu 29 EUR.