Již od 1. června až do konce srpna vás bude CRO1 Radiožurnál ve spolupráci s ÚAMK provázet užitečnými informacemi pro klidné a bezpečné cestování po Evropě. Dozvíte se nejen, kolik stojí dálnice, pohonné hmoty, jaké pokuty hrozí za porušení předpisů, ale i odlišnosti dopravních předpisů, zvyklostí a důležitých kontaktů v případě nouze. To vše a mnohem více vám přináší pořad Autem po Evropě, který můžete poslouchat od 1. června každý den v 15.50.

Každá země v Evropě má svá pravidla, nařízení a vyhlášky a tyto se více nebo méně liší od těch našich. Další rozdíly najdete v kultuře, v kuchyni, ale třeba i ty v chování na silnici. Pro všechny, kteří ocení ty nejdůležitější informace a praktické rady pro své cestování automobilem po Česku a po Evropě, je připraven pořad Autem po Evropě.

Redaktoři Radiožurnálu ve spolupráci s ÚAMK nabídnou denně v 15.50 také tipy na zajímavá turistická místa u nás i v zahraničí či poradna pro řidiče v tom, jak snížit spotřebu auta na dlouhých trasách, či rady co při na cestách jíst a pít a jak takovou dlouhou cestu autem přežít v pohodě.

Jednou z nejnavštěvovanějších destinací v létě je Chorvatsko, proto se bude motoristický seriál pravidelně věnovat právě této oblasti. „Posluchači se dozví, nejen o letošních novinkách nastávající turistické sezóny, ale i kolik se kde platí za dálnice nebo proč a kde bývají nejčastěji dopravní zácpy na cestě k moři a mnoho dalšího. Motoristický speciál přinese také praktické informace pro cestu do Portugalska, Německa, Itálie, Španělska, Rakouska, Francie, Slovenska, Turecka nebo Řecka. S Radiožurnálem se v Evropě čeští řidiči v létě určitě neztratí,“ říká Hana Hikelová, ředitelka zpravodajských stanic ČR.

Všichni, kdo se chystají do Chorvatska, ani letos u moře nepřijdou o zpravodajství z domova a zahraničí. Chorvatský rozhlas bude přebírat v letní sezóně živě na stanici HR2 zprávy Radiožurnálu každý den ve 13.00 a 21.00 hodin.

Více také na: http://www.rozhlas.cz/motozurnal/cestovani

(Zdroj: www.uamk.cz)