Neobvyklá cílová skupina zákazníků stála za vznikem zřejmě nejmenšího běžně prodávaného karavanu na světě. QT Van, jak se přívěs jmenuje, je totiž určen k tažení elektrickými vozítky a nejlepší službu udělá těm, kteří na něco čekají ve frontě. QT Van je totiž zkratkou z anglických slov „fronty“, „čaj“ a „karavan“. Čekáte několik dní na ulici ve spacáku na to, až kolem vás projede královský svatební průvod? Pak je přívěs určen přesně vám!

Přes své vpravdě miniaturní rozměry karavan obsahuje jedno plnohodnotné lůžko, 19palcovou televizi, rádio s budíkem, polici na knihy a skříňku na uschování nezbytných čajových propriet. Bohatá příplatková výbava ale může nabídnout také solární panely, spoilery, satelitní přijímač, topení či herní konzoli pro ukrácení dlouhé chvíle.

Vůz vznikl tak trošku z recese jako reklamní artikl jedné pojišťovací společnosti – měl upozornit více než 220 tisíc britských majitelů elektrických vozítek na to, že v případě poruchy nebo vybití baterie mohou velmi dlouhou dobu čekat na pomoc. V takovém případě by jim tento přístřešek jistě přišel vhod.

Rychlost malého přívěsu je omezena rychlostí elektrických vozítek, maximálně je to tedy necelých 10 km/h, proto jsou – jak sám výrobce upozorňuje – vhodné jen pro výlety v blízkém okolí. Výrobci mysleli i na ekologický provoz. Pokud prý budete své vozítko nabíjet elektřinou z obnovitelných zdrojů, pak je karavan 100% šetrný k životnímu prostředí.

Přívěs má rozměry 2 metry na délku a 75 cm na šířku a napájen je z vestavěné baterie nebo z elektrické sítě. Jeho cena se pohybuje kolem 152 000 korun.