V Německu vyšla v dubnu nová brožura „Espaňa Discovery“, která představuje více než stovku karavanových stání ve vinařských a farmářských oblastech. Díky nim je tak možné Španělsko poznat také z jiné stránky, nocovat v přírodních lokalitách a být v těsném kontaktu s místní kulturou, tradičním jídlem a pitím.

Brožura, která je v prodeji za 20 EUR (+ poštovné do ČR 5,90 EUR), obsahuje seznam všech zařízení s podrobným popisem, hodnocením a informacemi, a také samolepku na obytný vůz, se kterou můžete uvedenou nabídku využít, a to až do konce dubna 2012. Stání na každém místě je povoleno na 24 hodin. Obsaženy jsou regiony Galicie, Valencie, Katalánsko a Aragon.

Nocující posádky nemají povinnost od hostitelů odkupovat jejich místní produkty (jako se to očekává například u systému France Passion), mnoho karavanistů ale jistě uvítá nabídku domácích vín, ovoce, sýrů a dalších pochoutek.

Pro zájemce jen na doplnění uvádíme, že se nejedná o klasické kempy nebo tábořiště, ale o stání na soukromých pozemcích, kde se očekává slušné chování a úcta k nabídnutému prostoru – pamatujte také na to, že ne vždy jsou k dispozici výlevky nebo elektrická přípojka.

Publikaci je možné zakoupit na této adrese:

http://www.verlagshop.de/epages/62516764.sf/de_AT/?ObjectPath=/Shops/62516764/Products/ED2011