Letošní 39. Národní sraz Asociace Caravan Clubů Autoklubu České republiky se uskuteční ve dnech 1.-10. července 2011 ve sportovně-rekreačním areálu u jezera v malém severomoravském městě Hlučín. Organizaci srazu má na starost Caravan klub Ostrava v AČR.

Hlučínské jezero je přírodní vodní plocha o rozloze cca 130 ha. Nachází se na okraji města Hlučín, asi 12 kilometrů severně od Ostravy. Na březích jezera, bývalého štěrkového lomu, je umístěno sportovně-rekreační zařízení. To nabízí mimo jiné rozlehlé travnaté pláže, dva bazény, dětské brouzdaliště, kurty na plážový volejbal, tenisové kurty, minigolf, půjčovnu sportovních potřeb a lodí. K občerstvení slouží bufety a restaurace. Hlučínské jezero umožnuje provozování vodního lyžování, jachtingu a windsurfingu. Pro návštěvníky je k dispozici autokemp s chatkami. V letní sezóně se zde pořádají různé koncerty, diskotéky, kulturní a sportovní akce.

Organizované výlety

Výlet č. 1: Zámek Raduň (oranžérie a zámecký park) + zámecký komplex Hradec nad Moravicí
Výlet č. 2: Hornické muzeum Landek, Ostrava-Petřkovice s fáráním do historických štol
Výlet č. 3: centrum Ostravy, Nová radnice s vyhlídkou, Slezskoostravský hrad

(a mnoho dalších výletních možností – Areál čs. hraničního opevnění s bunkry v Darkovičkách, dolní oblast památky Vítkovice – historické vysoké pece, zmenšeniny světových staveb MiniUni Ostrava, unikátní dřevěný kostel v Hrabové, pivovarské muzeum Ostravar, zámecký park s golfovým hřištěm v Šilheřovicích, lázně Klimkovice, muzeum Tatra v Kopřivnici, hrad Hukvaldy, historické městečko Štramberk…)


Informace pro účastníky

39. Národní sraz je pořádán ve dnech 5.-9. července s tím, že všichni návštěvníci mohou v místě pobývat od 1. do 10. července. Zúčastnit se mohou členové i nečlenové AČR.

Účastnické poplatky

Pro posádku člena AČR:
300 Kč/den (od 5. do 9. 7.)
250 Kč/den (1.-4. 7. a 10. 7.)

Pro posádku nečlena AČR:
350 Kč/den (od 5. do 9. 7.)
300 Kč/den (1.-4. 7. a 10. 7.)

Další osoba nad 18 let: 100 Kč/den
Zvíře: 50 Kč/den

Přihláška ke stažení

Stáhněte si přihlášku na sraz:

Odkazy

Pořádající Caravan klub Ostrava: www.ccostrava.cz

Sportovně-rekreační areál Hlučín: http://www.sra-hlucin.cz/

Informace o městě Hlučíně: www.hlucin.cz

Autokemp Jezero Hlučín: http://www.katalog-kempu.cz/atc-jezero/